Proiecte executate

retele de fibra optica stadion steaua
retea de fibra optica Nokia Rapid

KRONECT are o experienta de peste 20 ani in proiectarea si implementarea solutiilor de conectica pentru telecomunicatii pe fibra optica sau pe porturi de cupru (voce, date E1 sau Ethernet 1G, 10G, 25G).

în 1998, printre primele proiecte ce au fost implementate la nivel national a fost modernizarea a repartitoarelor (MDF) si a retelelor de cupru alte Romtelecom cu solutii KRONE, migrand de la vechile solutii cu roluirea firelor sau lipirea acestora, la modernele sisteme de sertizare printr-o singura apasare, solutie denumita LSA si inventata de KRONE, celebrele Reglete LSA-PLUS KRONE.

Repartitor KRONE

Migrarea echipamentelor de transmisiuni digitale E1 (2Mbp/s,) a presupus si migrarea de la MDF (Main Distribution Frame) la DDF (Digital Distribution Frame). Operatorii mari de telecomunicatii mobile si fixe aleg diferit sau mixat solutiile DDF de la KRONE, unii dintre acestia optand pentru varianta cu regletele LSA-PROFIL ori NT, iar altii solutiile inteligente FLEX-DSX cu identificarea rapida prin LED? a porturilor cross-connectate.

DDF ADC KRONESolutie DDF pe reglete de 2Mbps intr-un BSC Solutie DDF pe module FLEX-DSX cu identificare rapida prin LED

 

Evolutia comunicatiei pe fibra optica presupune si centralizarea porturilor optice intr-un ODF (Optical Distribution Frame). Venind cu experienta din piata americana de telecomunicatii, ADC KRONE este producatorul care a inteles nevoile unui operator cu multe porturi de fibra optica intr-un singur sau in mai multe cabinete. Conceptul de organizare si management centralizat a porturilor optice intr-un spatiu tehnic, dar cu o densitate mare de patchcorduri intr-un spatiu cat mai mic este solutia pe care o cauta orice operator, doar ca o densitate mare aduce cu sine si un exces de cabluri, iar un ODF fara un management organizat poate sa devina un cosmar pentru orice operator sau tehnician.

ODF management

Exemplu de ODF ADC KRONE cu management, tip OMX 600 intalat in MSC-uri si Data Center-e din Romania.

Odata cu transmisiunilor pe fibra optica apare si dezvoltarea echipamentelor cu comunicatie pe IP prin Ethernet. In fiecare spatiu tehnic devine o necesitate intercomunicatia pe Ethernet intre diverse echipamente sau servicii Ethernet. Astfel ca EDF-ul (Ethernet Distribution Frame) face posibila comasarea porturilor Ethernet intr-un cabinet specializat, gandit special pentru acesta aplicatie. Elementele de storage verticale si organizatoarele orizontale sunt proiectate si combinate pentru a asigura suficient spatiu de depozitate a excedentului de cablu patchcord, dar si pentru a permite o identificare in siguranta.

Solutie EDF
Exempul de solutie EDF existenta in Romania la operatori telecom si Data Center-e

Kronect Comunicatii acopera toate cerintele de conectica din piata de telecomunicatii. Pe langa operatori telecom, Kronect a dezvoltat o relatie directa cu integratori de solutii de cablare structurata sau retele de calculatoare.

Asigurarea de conectica de calitate la un pret competitiv pe piata din Romania a generat vanzari din ce in ce mai mari, iar proiecte importante au fost in fiecare an, din 1998 si pana astazi. Printre acestea putem mentiona:

Sediul Radiocom – primul proiect de cablare structurata orizontala de 10Gb pe CAT6a din Romania in 2007

Cablare structurata CAT6a

Odata cu cablarea structurata a sediului a fost proiectata si executata o solutie de acces pe fibra optica intre un cabinet extern (coltul stanga jos al imagini) si porturile optice de intrare in Data Center-ul Radiocom. Sub cabinet a fost amenajata o camereta din beton unde se jonctioneaza cabluri de fibra optica inspre si dinspre alti operatori. Fibrele de intercomunicare merg direct in ODF-ul situat in Data Center prin doua cai distincte, cu ajutorul a doua cabluri de fibra preterminata intre cabinet si Data Center. Cablu de fibra optica preterminat a fost instalat intr-un capat in ODF-ul OMX600 avand conectori optici, iar in capatul opus in cabinetul exterior, cu pigtail-uri optice instalate in dischete rotunde.

Marele avantaj al solutiei il constituie faptul ca jonctionarea unui port optic se face afara din Data Center, fara a permite accesul instalatorilor in spatiul securizat si protejat impotriva prafului. Un alt avantaj este dat de dischetele rotunde cu suduri ce permit depozitarea unei lungimi mari de pigtail precum si a buffer-ului adiacent de fibra optica. In acest fel, jonctionarea porturilor optice se poate face oricand si pe orice vreme, daca autolaboratorul este parcat in vecinatatea cabinetului.

proiectare acces odf

 

Kronect a dezvoltat un parteneriat cu integratorii solutiilor de cablare structurata (retele de calculator sau data-voce). Astfel ca proiectarea cablarilor structurate au fost si sunt executate numai de catre integratorii autorizati, conforme standardului ISO/IEC11801 sau EIA/TIA568 tip Cat5e, Cat6 sau Cat6a. In avantajul integratorilor este faptul ca Kronect pune la dispozitie o certificare online, certificare ce asigura clintului final o garantie a retelei de 25 de ani .

Unul dintre proiectele de referinta este cablarea orizontala si verticala (pe anumite etaje) a celei mai inalte cladiri din Bucuresti, dar si din Romania Sky Tower.

 

 

Proiectarea solutiilor de acces si conectare, inter-conectare sau cross-connectare in Data Centere conform EIA/TIA 942, Tier 1, Tier 2, Tier 3 sau Tier 4.



Proiectare retele de fibra optica complexe, Backbone, Core Network, Access Network, Fiber-To-The-X (FTTH; FTTB; FTTC; FTTA; FTTP, etc)


Proiectare integrare SCADA a centralelor alternative de energie electrica: eoliene, cogenerare, fotovoltaice, etc.


Structurata distinct, proiectarea si designul tine cont de standardele tehnice internationale ITU-T ; ITU-D precum si IEE; ISO; CELENEC sau EIA/TIA, ingloband solutii de proiectare pe segmente.


Contactati serviciul tehnic pentru orice proiect sau recomandare tehnica: tehnic@kronect.ro sau +4. 021.252.97.18

Comments are closed.
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner