There is no slider selected or the slider was deleted.

25G – Primul card OLT pentru Passive Optical Network din lume vine de la Nokia

Vesti bune de la Nokia.  Cei care au mizat pe solutiile Nokia de Passive Optical LAN beneficiaza din plin de eforturile Nokia de a oferii primii capacitati de transport de date de mare viteza.

„Furnizorii de servicii de comunicatii adauga mai multa capacitate în retelele lor de acces la fibra, sustinand serviciile companiilor si transportul wireless 5G. Cardul de 25G PON este urmatorul pas de a îmbunatati capacitatea si viteza de transport de date, asigurand în acelasi timp coexistenta cu generatiile anterioare de PON (Passive Optical Network). Ecosistemul PON 25G profita de tehnologiile optice existente si de know-how-ul dovedit de Nokia. Ieri am avut 10G, astazi avem 25G disponibili, iar în viitor vom avea capacitati suficiente, fara a inlocui reteaua de fibra optic existenta” A comentat Julie Kunstler, analist principal senior la Omdia, printr-un comunicat de presa de la Nokia

Vestea este excelenta pentru cei care au mizat pe solutiile NOKIA din Romania, deoarece arata capacitatea producatorului Nokia de a investi in tehnologii viitoare si de a asigura cat mai repede suficiente capacitati de transport de date de mare viteza.  25G la utilizatorul final (backbone, server, computer, laptop, etc.) este posibil numai prin utilizarea retelele de fibra optica, retele ce reprezinta viitorul si prezentul comunicatiilor din lume, inclusiv din România. În acest moment sunt cel putin trei companii care detin astfel de retele de fibra optica, impreuna cu echipamente de la Nokia, de tip Passive Optical LAN, si care pot profita, în viitorul apropiat, de upgrade fara sa schimbe reteaua de distributie din interior. Un exemplu din Romania este Stadionul Steaua, stadion care are cea mai moderna retea de voce-date si broadcast pe fibra optica din Romania.