There is no slider selected or the slider was deleted.

Cablare pe Fibra Optica la Hoteluri cu NOKIA POL

cablare pe fibra optica

Solutie de Cablare Fibra Optica Special pentru Hoteluri

Cu 50% mai ieftina ca o cablare pe cupru (CAT6 FTP), dar la o viteza mult mai mare pentru oaspetii hotelurilor, cu ajutorul echipamentelor de la NOKIA.

Oaspetii hotelului se asteapta la o gama larga de informatii, divertisment si servicii de comunicatii care pot sa fie rapid si usor de accesat ori de câte ori au nevoie de ele.

LAN-ul pasiv optic depaseste cu mult interfata Ethernet pe cupru.
POL (Passive Optical LAN) aduce descarcarea datelor la viteza luminii. Tehnologia utilizeaza cablu de fibra optica in loc de cupru si protocolul de transmisie Gigabit Optical Passive Network (GPON).

De mai bine de 10 ani GPON este utilizat pentru a furniza servicii de banda larga la milioane de utilizatori din intreaga lume. Ea depaseste performanta Ethernet in toate criteriile cheie:
• Capacitate – GPON ofera 2,5 Gbps la descarcare si 1,2 Gbps incarcare pe fiecare fibra astfel incat sa poti converti retele separat, eliminand blocajele si ofera viteze gigabit fiecarui utilizator.
Cost – POL este atat mai ieftin sa se instaleze, cat si mai ieftin pentru a functiona decat clasicul Ethernet LAN.
Securitate – GPON ofera securitate militara si grad de fiabilitate superior.
Longevitate – Fibrele sunt rezistente la viitor, robuste si scalabile, oferind valoare timp de 50+ ani, fara a fi nevoie sa inlocuiesti reteaua atunci cand nu mai face fata cerintelor de date de transfer.
Flexibilitate – Fibrele optice suporta o raza de indoire mult mai mica decat cablul de cupru – pana la 5mm (G657B3) si sunt imune la semnale si interferente elecromanetice (EMI).
Simplitate – GPON este o tehnologie matura, conceputa pentru simplitate si eficienta, usor de inteles si de gestionat.

Reducerea costurilor din prima zi
Costurile POL sunt semnificativ mai mici decat o retea Ethernet traditionala. Spre exemplu, intr-o instalare noua cu peste 500 de conexiuni intre ele pe 7 etaje (estimare reala din Romania), economiile CAPEX sunt de 50% si OPEX cu 54% mai mica . Realitate ce face POL o investitie solida pentru ambele tipuri de implementari: upgrade-uri sau o retea noua de LAN.

In afara de economiile initiale cu investitie, sunt si alte ce trebuie luate in calculul deciziei:
Operarea sistemului – Un singur echipament administrat central sustine toata reteaua LAN prin convergenta vocii, video, date, supraveghere, acces control, securitate si Wi-Fi®
Energie – Echipamente POL necesita mai putina putere de alimentare si racire.
Cablare – Fibrele sunt mai ieftine, mai usor de instalat si mai usor de intretinut decat cele de cupru. De asemenea, este mult mai eficient sa dedici cabluri speciale pentru diferite tipuri de servicii. Pe cupru esti nevoit sa echipezi porturi de Gbit pentru servicii ce nu necesita cabluri speciale, gen: imprimante sau telefoane IP.
Proprietate imobiliara – Recuperarea camerelor dedicate rackurilor de etaj inseamna economiserea spatiului. In distributia orizontala la o retea cu solutia Passive Optical LAN o cutie de 40cmx40cm inlocuieste un rack complet echipat, fiind total pasiva (fara a necesita alimentare cu energie electrica), si se poate instala oriunde: tevan, perete, nise, etc.
Extindere – POL acopera de 200 de ori mai multa suprafata desfasurata decat Ethernet (pana la 20km). O distanta mai mare presupune si o reducere a necesarului de echipamente de distributie traditionala la nivel orizontal.
Este verde. Fibra optica ofera o amprenta energetica si de reziduu mult mai mica decat cablurile masive din cupru si plastic, astfel incat retelele POL au clasificare de tip LEED Silver.

Imbunatateste experienta oaspetilor si ridica imaginea hotelului – Aducand operatiunile hotelului pe o retea de fibra optica LAN pasiva cu reteaua Passive Optical LAN, o retea ultra moderna, un varf a industriei tehnologice pe fibra optica potrivita pentru toate proprietatile hoteliere – de la cele mai mici si pana la marile hoteluri de tip: boutique, hoteluri de afaceri si statiuni de lux.
Performanta mai mare a a solutiei Nokia POL poate fi utilizata pentru a imbunatati conectivitatea, accesul si latimea de banda mult superioara oferite in mod uzual oaspetiilor, in special cei care vin cu afaceri, incurajand astfel  timpul petrecut in camera si in incinta hotelului, cu ajutorul unui nivel superior comunicatii si divertisment.

Servicii integrate –  Disponibilitatea capacitatii retelei Passive Optical LAN permite sa transfere servicii de: voce, televiziune si video, Wi-Fi®, controlul accesului, sistem de suprveghere video, semnalizare digitala, securitate si televiziune cu circuit inchis, precum si multe alte servicii care converg intr-o singura retea administrata usor, dintr-un singur echipament.