There is no slider selected or the slider was deleted.

Ghidul simplu de a intelege: Ce este CPR (Construction Projects Regulation)?

CPR si BS6701:2016+A1:2017

La o cat mai simpla descriere…

Ce este CPR?

CPR cabluCPR (Construction Projects Regulation) este Regulamentul privind proiectele in domeniul constructiilor de retele de comunicatie, ce vizeaza eliminarea barierelor tehnice si furnizarea unui limbaj tehnic comun pentru evaluarea performantei produselor de constructie si armonizarea normelor de comercializare a cablurilor de telecomuncatii sau de cablare structurata, date/voce.

Sunt patru concepte cheie ale CPR

• Un sistem de specificatii tehnice armonizate • Un cadru al organismelor notificate • Un sistem de evaluare a conformitatii pentru fiecare familie de produse  • Marcajul CE al produselor

cpr cabluri foc

De ce nu mai este de ajuns LSZH (LSOH)?

Cablurile cu degajare mica de fum, fara halogen (LS0H) au fost proiectate pentru a indeplini trei standarde IEC:

1. EC60332: Imprastierea flacarilor  ;  2. IEC60754: Aciditatea fumului ; 3. IEC61034: Emisiile de fum

CPR aplica criterii suplimentare si proceduri de testare pentru promovarea unui standard armonizat, dar si pentru a arata multiplele reactii (flacara, caldura, picaturi, fum, aciditate) a unui cablu la expunerea acestuia la foc.

standard cpr cabluri reteaCompatibilitate cu standard BS6701

Majoritatea specificatiilor privind licitatiile publice pentru cablarea retelelor de date/voce prevad obligatia de a furniza un sistem “conform standardelor”. In Anglia, pentru a realiza acest lucru, trebuie specificat express conformitatea cu BS6701: 2016 + A1: 2017, ce prevede: “Pentru instalatiile noi, dar si pentru renovarea sau extinderea instalatiilor existente, cablurile expuse la foc, cele care fac obiectul CPR trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele Euroclass Cca, s1b, d2, a2.

 

 

CPR history

CPR grila

 

CPR rezistenta la foc protectie

 

CPR rezistenta la foc protectie aciditate

CPR rezistenta la foc protectie fum si aciditate

cpr detalii

Deci, ce Euroclass CPR ar trebui tu alegi?

Statele membre ale Europei (CE) au cerinte diferite de CPR, diferite nivele de clasificare pentru diferite aplicatii. Fiecare Statul membru al Europei pune in aplicare standardul in linie cu cerintele lor regionale, pe fiecare specialitate in parte. De exemplu, spitalele necesita o evaluare B2ca in unele tari, dar doar o evaluare de tip Cca in altele. Pentru a atinge standardele de conformitate generale europene, este important de a alege un cablu cu un Euroclass CPR de un minim de Cca, s1b, d2, a2 – asa cum se prevede specificatia BS6701: 2016 + A1: 2017. Acest lucru este valabil pentru orice noua retea sau instalatie, precum si la renovarea si / sau extinderea instalatiile existente si expuse la foc. Oricum, va sfatuim sa verificati intotdeauna regulile si specificatiile locale la anti incediu.

CPR standard de referinta la foc

Angajamentul Excel Networking fata de Dumneavoastra. …

Conformitatea Euroclass a programului Regulament al Excel Networking defineste un proces clar si cerinte stricte pentru a dovedii conformitatea cu o anumita clasa Euroclass a produselor Excel. Atunci cand achizitionati produse ce se supun domeniului de aplicare CPR este recomandabil sa solicitati furnizorilor sa va puna la dispozitie si confirmarea conformitatii prin intermediul unui DOP (Declaration of Performance) sau pentru a demonstra ca produsul a fost comandat si livrat inainte de iulie 2017.

aici puteti descarca declaratiile de performanta (DOP)a cablurilor Excel:

https://www.excel-networking.com/dop-list

Mai filme multe despre Excel Networking:

https://www.youtube.com/user/ExcelNetworking