IT Congress 2024 – Nokia Networks Romania

Nokia Network, reprezentată de Kronect Comunicații în calitate de partener autorizat, a participat la Ediția a 13-a a IT Congress 2024, cel mai important eveniment multibrand din industria IT din România, care reunește profesioniști cu pasiuni și interese comune în domeniul tehnologiei.

Participare impresionantă: Cu peste 1300 de participanți, congresul a oferit o platformă dinamică pentru networking, schimb de cunoștințe și colaborare. A fost inspirant să vedem reuniți atât de mulți experți IT din companii de prestigiu din mediul de afaceri românesc.

Conținut bogat: Cele 56 de sesiuni, incluzând prezentări, mese rotunde și focus-grupuri, au abordat o gamă variată de subiecte. De la cele mai recente soluții IT până la demonstrații live, participanții au avut ocazia să exploreze tehnologii de ultimă generație.

Parteneriate globale: 28 dintre cele mai reprezentative mărci internaționale din domeniul IT, active pe piața din România, au participat în calitate de parteneri.

În prezentarea dedicată NOKIA NETWORKS, denumită generic: Cât de sigure sunt rețele de comunicație pe cupru dar și pe fibră optică? – au participat peste 200 de specialiști interesați de subiect.

Au fost prezentate problemele de securitate și vulnerabilitățile rețelelor de cablare structurată pe cupru, în special cele cauzate de inducțiile electromagnetice și modul de comunicare Ethernet pe cablu de cupru, porturile și managementul rețelei fiind expuse riscului de conectare neautorizată. În schimb, rețelele de fibră optică de tip Passive Optical LAN previn nativ aceste vulnerabilități datorită modului propriu de comunicare prin criptarea semnalului.

Succesul prezentării susținute de specialistul nostru, Lucian Constantin, Manager POL, a fost confirmat de evaluările excelente obținute.

La standul Nokia Network, specialiștii interesați au avut ocazia să observe în timp real funcționarea unei soluții de cablare pe fibră optică. Aceștia au putut examina nu doar amplasarea echipamentelor pasive și terminalelor active, dar au avut și oportunitatea de a testa și opera software-ul inteligent de management dezvoltat de Nokia, conceput special pentru aceste tipuri de rețele. Acest software oferă funcții inteligente și predictive, simplificate la maximum pentru o operare ușoară, rapidă și eficientă.

Din 2020 și până în prezent, soluția de cablare pe fibră optică a atins maturitatea în România, cu implementări de soluții POL în peste 50 de proiecte naționale. Observăm astăzi un interes major și exponențial al companiilor pentru soluții de cablare rapide, eficiente, sigure și ușor de gestionat, precum sunt rețelele pe fibră optică. Cei care nu recunosc tehnologia de mâine vor avea dificultăți în a ține pasul cu viitorul apropiat, a declarat Lucian Constantin, Manager POL la compania Kronect.

Mulțumim pentru invitația de a participa și în acest an, asigurând organizatorii că vom fi prezenți la toate edițiile viitoare, așa cum am fost în ultimii trei ani.

Comments are closed.
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner