There is no slider selected or the slider was deleted.

Montorizare porturilor de Fibra Optica sau Ethernet

soft monitorizare retea

echipament Commscope pentru monitorizare retea in timp real cu ajutorul unui software

Ce au in comun Centre de Colocare, Data Centere, MSC, BTS Node? In toate aceste locatii tehnice se gasesc un numar mare de echipamente de retea, bazate in principal pe un numar mare de porturi de fibra optica sau Ethernet. Multe porturi la un singur loc insemna si multe probleme: documentare exacta, organizare, identificare, curatare, migrare, upgradare, etc.

Operatori de retea au doar trei optiuni pentru o monitorizarea porturilor fizice a unei retele:

 1. Monitorizare manuala a fiecarui port (cu pixul si caietul).
 2. Monitorizarea cu ajutorul unui software specializat sau cu un simplu Excel (.xls)
 3. Monitorizarea in timp real cu ajutorul unei solutii de scanare a porturilor, la nivel fizic cu ajutorul unor patch-paneluri active, un software special si o baza de date. Despre acesta vom discuta in continuare.

Commscope a dezvoltat si optimizat o solutie ce este capabila in acest moment sa monitorizare in timp real orice retea de date. Solutia Commscope pentru operatori de retele este disponibila atat pentru porturile de fibra optica cat si pentru cele de Ethernet.

Prin solutii preterminate si preechipate de fabrica cu module GigaSPEED? (pe cupru) si InstaPATCH (pe fibra optica), instalarea devine rapida si usoara. Integrate cu ajutorul software-ului ImVision AIM, intr-un singur site sau la nivelul intregii retele, acestea aduc avantaje extrem de necesare fiecarui operator de retea mica, mare sau foarte mare, cu ar fi:

 • Reducerea costurilor prin rapiditatea identificarii porturilor.
 • Viteza in exploatare la instalare , upgradare sau monitorizare.
 • Vizualizarea fiecarui site monitorizat software.
 • Securizarea locatiilor prin colectarea datelor de la citioarele cardurilor si corelare cu sistemul.
 • Managementul retelei poate salva informatii cu acuratete despre consumul de energie, capacitatea de extindere sau nivelul de racire disponibil a fiecarui spatiu tehnic in parte.
 • Integrarea cu NMS a alarmelor, ordine de servici pentru upgrade, service sau interventii.
 • Gestionarea echipamentelor active sau pasive (asset management).
 • Generari de rapoarte in timp real.
 • Flexibilitate solutiei fiind disponibila pentru orice tip retea pe fibra optica sau Ethernet (Cat5e, Cat6, Cat6a sau Cat7).