There is no slider selected or the slider was deleted.

Quareo

Quareo – solutia inteligenta de management la nivel fizic al porturilor de Ethernet

quareo3

Quareo reprezinta o combinatie dintre patchpanelurile clasice Ethernet si un management software, aducand cu sine o multitudine de avantaje.

Cea mai importanta facilitate aparuta cu acest nou sistem il reprezinta monitorizarea si identificarea in timp real a fiecarui port sau echipament din intreaga retea, localizandu-l online. Iata ce declara Ing. Winteler de la Swisscom Telecom ? unul dintre operatorii ce au un astfel de sistem de la ADC KRONE: ?La fel ca orice mare operator de retea, detinem programe software pentru toate echipamentele active din retea, dar niciodata nu am avut posibilitatea de a monitoriza electronic planurile de cablare, cu ajutorul unui echipament activ de management la nivel fizic?.

Din postura unui adminstrator de retea o astfel de facilitate este o comoara intr-o infrastructura impanzita in toata tara sau doar local. Inchipuie-ti urmatorul scenariu:? telefonul suna anuntand grav ca PC-ul personal al unui director nu ?vede? sa se conecteze la reteaua de calculatoare. In astfel de situatii orice miscare este critica, iar un ?ping? nu face decat sa te anunte ca o conexiune fizica este problema, dar fara a localiza exact unde se afla acesta. Daca incerci sa-l pui sa verifice daca patch cord-ul computerului este introdus in priza de date sau in portul Ethernet, s-ar putea ca a doua zi sa eliberezi locul confortabil. Singura solutie este sa trimiti pe cineva sa verifice link-ul fizic.

Dupa studiul PowerLink Plus un procent de 70% din intreruperile de retea sunt cauzate la nivelul conexiunilor  fizice, iar constatarea nu poate fi facuta decat verificand fiecare conexiune fizica de la echipament pana  la priza.

Cu solutia Qareo de management la nivel fizic de la Commscope este foarte simplu. Deschizi un browser bazat pe o interfata web si sa te inregistrezi in sistem . Odata logat, identificarea link-ului dintre echipament si priza computerului o poti vizualiza pe desktop, iar pe imaginea generata de soft poti vedea exact locul unde link-ul este intrerupt.

O alta facilitate interesanta a acestui sistem este capacitatea de a gasi oricare dintre echipamentele sau computerele din retea, utilizand un simplu search, tastand doar numele computerului sau adresa MAC. Spre exemplu: daca unul dintre operatori sesizeaza anomali de functionare pe unul dintre echipamentele active, acesta poate vedea in timp real starea acestui echipament.

Stim bine ca acuratetea inregistrarilor datelor intr-o retea cu un numar mare de porturi sau cu multe echipamente active reprezinta o problema sensibila, iar orice modificare sau interventie trebuie facuta intr-un timp foarte scurt. Inevitabil graba de a remedia o problema poate atrage si anumite scapari in inregistrarea modificarilor facute cu acesta ocazie. Faptul ca solutia Quareo se bazeaza pe o scanare permanenta a retelei, orice modificare, interventie sau defectiune este automat sesizata upgradand si monitorizand in timp real reteaua IT.

 

 

 

quareo1

quareo2