There is no slider selected or the slider was deleted.

Senko Smart Probe II – Tester de Fibra Optica cu certificare

Atentie la curatarea conectorului de fibra optica, deoarece nu este importanta doar contaminarea miezul de fibra si lipsa sau atenuarea semnalului, ci trebuie avut în vedere ca deseurile din capatul conectorului pot provoca, de asemenea, probleme iremediabile.

Atunci când doi conectori sunt împerecheati, particulele, în special cele mai mari, sunt foarte susceptibile sa distruga capatul conectorului pe masura ce o presiune (mai mica sau mai mare) le este aplicata. Acest grafic de mai jos arata o imagine a unui conector folosind un microscop de 400x care avea pe el cateva bucati de material destul de mari.

Imagine unui conector de fibra optica marita de 400x

Pe masura ce se face conexiunea si apoi reconectarea de mai multe ori, o multime de resturi sunt raspandite peste tot, precum srapelul la fiecare împerechere. În plus, particule mari pot crea bariere sau goluri de aer între conectorii care împiedica contactul si, prin urmare, afecteaza performanta dar exista si riscul (frecvent de altfel) sa arda conectorul . Particulele mici tind, de asemenea, sa se încadreze în suprafetele laterale ale conectorului de fibra, creând deteriorarea partii de contact a conectorului.

Conform standardului tehnic IEC61300-3-35 la fiecare conectare este nevoie de curatare si verificare. Numai asa te asiguri ca orice echipament conectectat este in siguranta, ca transmisie, dar si ulterior ca fiabilitate a elementelor de conectare (pigtailuri, patchcorduri, etc).

Procedura de conectare Fibra Optica