There is no slider selected or the slider was deleted.

Un alt fel de Patch Panel pentru retele FTTx

Pe buna dreptate, Commscope este perceput ca un producator scump. Comparativ cu alti producatori, preturile produselor sunt foarte mari, de multe ori prohibitive pentru noi. Dar daca te uiti la detalii tehnice si design vezi imediat valoarea adaugata unui produs Commscope, conceput inteligent de ingineri lor.

Modular Front Patching System for high-density FTTx Deployments – made by Commscope

Un exemplu tip de patchpanel cu porturi de fibra optica, comandat la noi de catre un operator local din Romania, MFPS Patch Panel Shelves

Intr-o piata globalizata, unde orice produs se copiaza rapid, pretul produsului contine – pe langa materiale, si costul orelor petrecute de ingineri pentru a proiecta si construi o solutie perfect functionala, nu pentru a fi diferit fata de alti producatori, ci pentru a asigura cel mai bun produs care sa asigure: densitate mare, operarea usoara si rapida, fiabilitate, acces usor la conectori si protectia porturilor de fibra optica.

Avantajul unui producator cu renume, cum este Commscope este ca operatori mari de telecomunicatii inteleg paradoxul retelei, unde reteaua fizica de fibra optica pasiva (patchpaneluri, conectori, ODFuri, pigtailuri, etc) este extrem de importanta in fiabiliatea retelei privita global. Investitia in conectica – baza retelei – reprezinta cel mai mic procent din TCO (total cost of ownership). Paradoxul retelei, scos in evidenta de studiul PowerLink Plus, arata ca investitia in reteaua pasiva (physical layer) are cel mai mic procent din costul total, de numai 7%, iar pe acesta se sprijina restul de costuri ale retelei: software 58%, echipamentele active din retea 22%, operare 10%.

Paradoxul retelei rezultat in urma studiului PowerLink Plus – analizarea TCO (total cost of ownership)

Economisând cu produse alternative cateva procente prin alegerea unei solutii mai ieftine cresti riscul problemelor la nivel fizic. Un exemplu care sprijina acesta afirmatie este faptul ca Commscope foloseste conectori de fibra optica Performance Grade C (IEC 61755-1) si fibre de tip G.657.A1 (low macro bending sensitive single-mode 10mm). Commscope foloseste conectori de fibra optica Performance Grade C (IEC 61755-1) si fibre de tip G.657.A1 (low macro bending sensitive single-mode 10mm). Costurile cresc, dar in acest fel sporesti securizarea linkurilor optice.