Nokia a testat retea de fibra optica la un spital de animale

Dupa ce Nokia (ex. Alcatel-Lucent) a introdus primul card hibrid 2,5G, 10G, 25G cu tehnologie PON (passive optical network) spune ca a colaborat cu KPN pentru o încercare pe teren a tehnologiei PON 25G. Operatorul olandez a folosit tehnologia de banda larga cu fibra de mare viteza pentru a furniza 20 Gbps la un spital de animale Caresse din Rotterdam.

KPN a efectuat testarea 25G PON prin reteaua de banda larga existenta. Portofoliul PON 25G al Nokia include noduri de acces pe fibra optica pentru retele de interior sau de operator, ce include placi de linie Multi-PON (GPON, XPON, 25GS-PON MSA  )

„La KPN, facem tot ce putem pentru a oferi tuturor acces la internet super rapid prin construirea de retele retele de fibra optica. Demonstratia din spitalul de animale Caresse arata ca vitezele foarte mari sunt vitale pentru viitorul digital al Olandei. Sunt mândru ca putem contribui la acest lucru cu reteaua noastra super-rapida”, a comentat Babak Fouladi, director de tehnologie digitala si membru al consiliului de conducere al KPN.

„Suntem încântati ca am lucrat cu KPN la aceasta încercare interesanta”, a adaugat Sandy Motley, presedintele Nokia Fixed Networks. „Operatorii folosesc acum retelele de banda larga de fibra pentru a sprijini companiile sau clienti rezidenti, ceea ce accelereaza cererea pentru viteze mai mari. Când ne-am proiectat chipset-ul Quillion, o cerinta cheie a fost sa fim capabili sa furnizam mai multe tehnologii PON pe aceeasi fibra, oferind operatorilor flexibilitatea de a oferi diferite niveluri de servicii în functie de nevoile clientilor.”

#nokia #passive-optical-lan #retele-de-fibra-optica-interior #retele-de-mare-viteza #retea-wireless-fibra-optica

Comments are closed.
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner